Vi søker teknologer over hele landet

Vi er på jakt etter de beste IT-hodene i landet, og bryr oss ikke om hvor du bor. Systemene våre har allerede flyttet ut av kontoret og opp i skyen – nå legger vi til rette for at du selv kan velge hvor i landet du vil jobbe fra.
Kompetanse trumfer hvor du bor? Jobbe hjemmefra eller på kontor?

Vi bryr oss ikke

...om hvor du bor.

De rundt 50 faste og innleide IT-medarbeiderne jobber til vanlig fra Lånekassens kontorer i Oslo og i Trondheim. Hvis du bor i disse byene, sitter du selvsagt i våre lokaler. Bor du derimot et annet sted i landet, har du hjemmekontoret som fast arbeidssted. Da får du dekket kostnader til nødvendig utstyr for å etablere en god arbeidsplass i hjemmet. Når vi har behov for å møtes på en av kontorlokasjonene våre, dekkes arbeidsreiser etter vanlige regler.

Litt lengre ned kan du se hva vi bryr oss om og hvilke stillinger vi ser etter folk til akkurat nå.

 
"It-avdelingen i Lånekassen er som en sjiraff -med hodet inni skyen, men beina godt plantet på jorda!" -It-ansatt

Vi bryr oss

...om kundene, koden og kollegaene våre

Vi har et varmt hjerte for kundene våre. Vi er opptatt av å bruke riktig teknologi til å løse riktig problem, og vi bryr oss om fremtidsrettede systemer som fungerer like godt i morgen som i dag. Vi har tro på godt håndverk og på å gi dyktige teknologer armslag til å lage systemene som gjør utdanning mulig.

Arbeidsmiljø

Vi bryr oss om å ta vare på vårt gode og inspirerende arbeidsmiljø. Det har vi gjort fra hjemmekontor det siste året, og det skal vi fortsette med fremover, uavhengig av hvor du sitter. Du vil fra første dag bli møtt med et inkluderende fagmiljø og engasjerte kolleger som følger deg opp tett – både faglig og sosialt!

DevOps engineer
Du får jobbe allsidig og operativt med drift, forvaltning og videreutvikling av våre skyløsninger.
Data manager
Du jobber for bedre kvalitet i våre data og systemer, og bidrar til orden i eget hus.
Senior fullstack-utviklere
Du har lang erfaring med utvikling, og er lidenskapelig opptatt av kode og software.
Frontend-arkitekt
Du har klare meninger om hvordan frontend-systemer bør være, og er vant til gjenbruk av komponenter.
Ikke noe for deg?
Følg oss på Finn.no, så kanskje det dukker opp en stilling som passer for akkurat deg i nær fremtid.
"Det er rom for å feile, og det er bra!" -It-ansatt

Dette er oss

Lånekassens IT-avdeling jobber med utvikling og forvaltning av løsninger for offentlig studiefinansiering i Norge. Vi er et faglig sterkt og utviklingsorientert IT-miljø med engasjement og tempo, og vi har kort vei fra idé til utvikling. Vi har en høy grad av automatiserte forretningsprosesser, og vi har høye ambisjoner for videreutvikling av måten vi leverer tjenestene våre på.

Hos oss får du boltre deg i teknologi og være med å påvirke hvordan vi skal ta i bruk og utnytte skyteknologi til å skape morgendagens løsninger for fremtidens studenter og for de som betaler tilbake på studielånet.

Vi vet ikke hvordan morgendagen ser ut, men utdanning er ikke lenger noe en tar i ung alder og hviler på gjennom hele arbeidskarrieren. I løpet av de neste årene må Lånekassen, sammen med resten av kunnskapssektoren, finne ut av hvordan Norge på best mulig måte skal legge til rette for læring hele livet. Dette vil bli en uhyre viktig del av velferdsstaten som du kan bli med å sette ditt preg på.

Owen Iyomahan, Fagleder utvikling

– Kun kreativiteten setter grenser

 

 

 

 

 

 

Owen er utviklingsleder og har fagansvaret for våre om lag 20 utviklere. – Utvikling handler om å bruke de riktige verktøyene til de riktige tingene, og det er først nå jeg har begynt å forstå hvor mye jeg faktisk har lært etter vel ett år i jobben. Jeg har lært så sykt, sykt mye. Og gjør det fortsatt hver dag, forteller han.

Owen mener det er helt nødvendig at man bygger hverandre gode: – Vi er avhengig av at utviklerne kommer med anbefalinger! Nå skal vi for eksempel bygge systemer basert på React, Dapr, containere og Kubernetes – etter innspill fra utviklerne selv, forteller han.

For Owen er det kun kreativiteten som setter grenser for hvordan man kan løse oppgavene: – Det er ingen begrensninger når det gjelder å utforske nye verktøy eller systemer – hvis det ikke er mulig, er det fordi utvikleren selv ikke har tillit til at det lar seg løse. Man må tørre, er utviklingslederens oppfordring.
Owen har stor respekt for det Lånekassen gjør.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig det er – det er kult å være med på det vi gjør – å gjøre utdanning mulig! Jeg gleder meg til å komme på jobb, det var definitivt dette jeg signa opp for, sier Owen.

Helle Gjertsen, Utvikler

– Du støver ikke ned med én teknologi

 

 

 

 

 

 

Helle kom til Lånekassen gjennom Microsoft University. Som student i over sju år kjente hun godt til Lånekassen: – Det er deilig å jobbe med et samfunnsoppdrag som betyr noe, forteller hun.

Helle er svært fornøyd med miljøet i IT-avdelingen.
– Under rekrutteringen fikk jeg inntrykk av at det var et godt arbeidsmiljø i Lånekassen, og det har jeg fått bekreftet til fulle! Folk stoler på hverandre, er villige til å hjelpe og stiller opp for hverandre!

Helle er begeistret over å få boltre seg i ny teknologi:
– Lånekassen ser verdien av å oppgradere systemene, og jeg får hele tiden være med på å bygge nye løsninger. Vi jobber i team som er feature-basert og i sprinter på tre uker. Da får man prøve seg på flere ting, og du støver ikke ned med den ene teknologien på det ene området du tilfeldigvis jobber på, avslutter Helle.

Emil Claussen, DevOps-tekniker

- Sterkt fagmiljø som er langt fremme

 

 

 

 

 

 

– Jeg jobber med hele livssyklusen til systemene fra utvikling til produksjon – det er et stort ansvar. Kombinasjonen med samfunnsoppdraget til Lånekassen gjør dette til en givende, spennende og morsom jobb! Det er enkelt å se verdi i det vi gjør, og det er motiverende for arbeidshverdagen, forteller Emil.

Han kom til Lånekassen som nyutdannet, og har fått bekreftet inntrykket han fikk gjennom rekrutteringsprosessen av et svært sterkt fagmiljø som var langt fremme på området, og som hadde en ekte vilje til å satse på nyutdannede.

– Det er utrolig viktig at man deler kunnskapen man sitter på – spesielt innen IT. Det er et såpass faglig bredt felt, og har en enorm utviklingstakt. Jeg forventer at vi som avdeling spiller hverandre gode, og mine kollegaer innfrir til fulle! Vi har ekstremt gode rammer for å jobbe med faglig kompetanseheving, påpeker Emil.

Når du jobber med DevOps i Lånekassen, får du være med på videreutvikling og forvaltning av et skybasert IT-system som har store krav til oppetid. Du vil også få jobbe tett på spennende plattformtjenester og containerteknologier som Kubernetes og Docker.

Antall IT-ansatte
41
av om lag 340 ansatte
Team
6
smidig og tverrfaglig
Teknologier
10+
Azure, .NET, containere, m.m.
Web services
100+
~20 operasjoner per service
Pull requests
509
nye de siste 30 dager
Commits
2000+
fra 31 utviklere de siste 30 dager
Linjer med ren kode
~2,1 mill
ren C#-kode
Bygg
200+
ulike CI pipelines

Møt vår IT-direktør. Heidi ble i fjor kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner. Hun setter pris på en god dose humor, faglig engasjement og på at du er en skikkelig real kollega.

Om skyen og teknologien

I 2020 flyttet vi alle våre systemer opp i Azure. Det var bare starten! Nå jobber vi iherdig med å på best mulig måte bruke mulighetene i plattformen for å lage enda bedre tjenester for kundene våre, og for å effektivisere måten vi designer, konstruerer og forvalter våre løsninger på.

Vi elsker å være smidige

Trenger vi ny funksjonalitet i løsningen, ordner vi det enklest selv. Det samme om vi ønsker å modernisere noe vi utviklet for flere år siden. Derfor er våre løsninger utviklet in-house, og vi jobber kontinuerlig i kryssfunksjonelle team med å forvalte og videreutvikle disse. Alt er utviklet på Microsoft-teknologi, med velkjente rammeverk og språk som .NET, C#, React, TypeScript, SQL, Entity Framework og PowerShell.

Bli med og tegn opp kartet

Vår skyreise har nettopp begynt – nå trenger vi enda flere flinke kolleger til å tegne opp kartet sammen med oss. Vi skal utvikle nye, cloud-native løsninger. Våre eksisterende løsninger skal benytte enda mer av teknologiene som tilbys i Azure. Vi skal benytte containere og Kubernetes i mye større grad. Vi skal bli enda mer datadrevet. Leketøykassen er fylt opp, nå er det bare å brette opp ermene, velge de riktige byggeklossene og lage de feteste løsningene du kan!

"Karakteristisk for IT-avdelingen? Humoren og den utrolig spennende sammensetningen av av fagområder og erfaringer." IT-ansatt

Dette mener ansatte selv om IT-miljøet i Lånekassen

 «Vi får jobbe med ny teknologi hele tiden, og da mener jeg hele tiden», uttaler en av våre ansatte. En annen verdsetter «friheten og smidigheten i fraværet av begrensninger i teknologivalg».

Vi har et godt og trygt miljø. Vi bryr oss ikke om du på fritiden foretrekker sjonglering, gaming, dyrking av chili eller møbelsnekring. Hos oss er det stor takhøyde, med klima for konstruktiv uenighet, og det er absolutt rom for deg som alltid ser etter forbedringsmuligheter og trives med å være litt utenfor kompetansemessig komfortsone.

Kunnskapsdeling er en viktig verdi hos oss, og du må gjerne by på deg selv både faglig og sosialt. Vi setter pris på lave skuldre og en god dose humor, og du må gjerne lage litt show rundt IT-faget! Men er du en som foretrekker å produsere fremfor å lage show, så er også du hjertelig velkommen. Vi trenger folk av alle slag.

Lånekassens historie på 5 minutter