Vi søker teknologer over hele landet

For et par år siden flyttet vi alle Lånekassens systemer opp i skyen. Det var bare starten! Nå jobber vi iherdig med å utnytte mulighetene i Azure på best mulig måte. Vil du være med og sette ditt preg på skyreisen? Vi er på jakt etter de beste IT-hodene i landet, og for de fleste av stillingene bryr vi oss heller ikke nå om hvor du bor.
IT-avdelingen i Lånekassen er som en sjiraff - med hodet i skyen, men beina godt planta på jorda. Bilde av sjiraff med tekst.

Vil du være med å gjøre utdanning mulig?

Vi er omtrent 400 ansatte som deler ut 38 milliarder kroner, og forvalter 1,2 millioner kunder.  Vil du jobbe med et system som daglig kan motta opp mot 10 000 søknader, og hvor 87 prosent av søknadene går helautomatisk? IT-medarbeiderne hos oss jobber både backend og frontend med å drifte og videreutvikle kundeportalene og saksbehandlingssystemet.  

Vi er opptatt av å ta vare på vårt gode og inspirerende arbeidsmiljø. Du vil fra første dag bli møtt med et inkluderende fagmiljø og engasjerte kollegaer som følger deg opp tett – både faglig og sosialt! 

 

 

 

Vi utvikler ikke ... for on.prem jern som overopphetes. Vi kjører koden i Azure på Kurbernetes! Illustrasjon av varselboks med tekst.

Vi utvikler

… for kundene våre

Vi forvalter og utvikler både kundetjenestene og saksbehandlingssystemet in-house. Våre IT-ansatte er stolte av å lage og videreutvikle løsningene som gjør dagens og morgendagens utdanning mulig.

… på ny teknologi

Vi byr på den nyeste teknologien på markedet. Alt er utviklet på Microsoft-teknologi, med velkjente rammeverk og språk som .NET, C#, React, TypeScript, SQL, Entity Framework og PowerShell. Nå skal vi bruke containere og Kubernetes i mye større grad. Vi skal bli enda mer datadrevne.

… over hele landet

Vi er opptatt av å finne den riktige balansen mellom kontor og hjemmekontor. Mange av våre stillinger gir mulighet for fast hjemmekontor, mens for andre stilinger ser vi helst at arbeidstedet er på kontoret.

Vår IT-avdeling holder til i Trondheim og Oslo, i tillegg har vi hjemmekollegaer fra nord til sør. Hos oss er vi mer opptatt av digitalt nærvær enn fysisk fravær, og av det som sitter i hodet, enn hvor hodet sitter.

… med nysgjerrighet og påvirkningskraft

Vi er ikke større enn at hver enkelt IT-medarbeider utgjør et vesentlig bidrag til systemene som gjør utdanning mulig. IT-medarbeiderne hos oss er nysgjerrige og initiativrike, og hos oss er veien ofte kort fra idé til å teste ut ved hjelp av teknologi og verktøy eller koding.

… samtidig som vi har det gøy og lærer

Vi er så heldige at vi har et arbeidsmiljø hvor delingskultur ikke bare er et festord, men noe både IT-lederne og medarbeiderne setter aller høyest. Til sammen dekker vår kompetanse hele IT-feltet, og våre ansatte sier selv at de er en del av et unikt læringsmiljø, og at de lærer noe nytt hver eneste dag! Vi jubler når vi finner de gode løsningene, og vi er sammen om å løse utfordringene.

Teamleder (1)
Du er interessert i teknologi, og kan veilede et team på en trygg og stødig måte. Teamlederen jobber fra kontor i Trondheim eller Oslo. Søknadsfrist var 30. oktober.
Utvikler (3)
Du har gode ideer om hvordan vi bør utvikle fremtidige tjenester, som ivaretar dagens design og som er rustet for morgendagens systemer.
Dev(Sec)Ops engineer (1)
Nyutdannet og engasjert? Senior IT-hode med erfaring som DevOps, men har lyst å prøve deg på Sec’en i tillegg? Søknadsfrist var 30. oktober.
Ikke noe for deg?
Følg oss på Finn.no, så kanskje det dukker opp en stilling som passer for akkurat deg i nær fremtid.

Når er du i flytsonen? spør vår IT-direktør, Heidi.

Vi utvikler ikke ... bare på kontor. Men også i hjembygda, så vesla kan leke med bestemor. Illustrasjon av varselmelding med tekst.

Hjemmekollega i Lånekassen

De rundt 70 faste og innleide IT-medarbeiderne jobber til vanlig fra Lånekassekontorene i Oslo og i Trondheim. Dersom du bor i en av disse byene, sitter du selvsagt i lokalene våre. Men bor du et annet sted i landet, har du hjemmekontoret som fast arbeidssted. Da får du dekket kostnader til nødvendig utstyr for å etablere en god arbeidsplass i hjemmet. Når vi har behov for å møtes på et av kontorstedene våre, blir arbeidsreisene dekket etter vanlige regler. Vi har åtte hjemmekollegaer fra Stavern i sør til Tromsø i nord. Som en av dem påpeker: – Det er lett å love god mottakelse og tett oppfølging, det gjør mange, men dere har jo virkelig levert også!

Vi utvikler ikke... for penger og salg, men for å gjøre utdanning til et valg! Illustrasjon av varslingsboks med tekst.

Slik jobber vi med applikasjonsforvaltning i Lånekassen

Vi har et faglig bredt team-samarbeid innenfor applikasjonsdrift (DevOps) med stor vekt på å være teknologisk oppdatert. Vi har fullt ansvar for ca 10-12 testmiljø i parallell, og forvalter i stor grad også produksjonsmiljøet, i nært samarbeid med vår driftsleverandør. Både ved feilsituasjoner og ved planlagte endringer er vi hands-on. I teamet har vi DBA'er, skyteknologer og devops-teknikere. Vi har full kontroll på alle batchjobber og provisjonerer nye testmiljø til hver sprint. Vi har et genuint ønske om å automatisere og forbedre, og har ansvaret for IaC-koden.

Owen , fagleder utvikling

– Kun kreativiteten setter grenser

Owen fagleder utvikling

– Utvikling handler om å bruke de rette verktøyene til de rette tingene, og det er først nå jeg har begynt å forstå hvor mye jeg faktisk har lært i jobben. Jeg har lært så sykt, sykt mye, og gjør det fremdeles hver dag, forteller han.

Owen mener det er helt nødvendig at vi bygger hverandre gode: – Vi er avhengige av at utviklerne kommer med anbefalinger! Vi bygger for eksempel system basert på React, Dapr, containere og Kubernetes – etter innspill fra utviklerne selv, forteller han.

For Owen er det bare kreativiteten som setter grenser for hvordan vi kan løse oppgavene: – Det finnes ingen grenser når det gjelder å utforske nye verktøy eller system – dersom det ikke er mulig, er det fordi utvikleren selv ikke har tillit til at det lar seg løse. Vi må våge, er oppfordringen fra utviklingslederen.

Owen har stor respekt for det Lånekassen gjør.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig det er – det er kult å være med på det vi gjør – å gjøre utdanning mulig! Jeg gleder meg til å komme på jobb, det var definitivt dette jeg signa opp for, sier Owen.

Anders, utvikler

– Jeg får gode muligheter til å lære og prøve nye ting

Anders til intervju landingsside.jpg

Etter godt og vel et år i jobben som utvikler i Lånekassen, er Anders godt fornøyd med karrierevalget.

– Her får jeg jobbe med fullstack utvikling og modernisering av eksisterende systemer gjennom teknologi som React, Typescript, .NET, Azure og SQL. For tiden jobber jeg med å videreutvikle funksjonalitet i saksbehandlingssystemet med grensesnitt mot dokumentfangst i innloggingstjenesten til kundene, forteller han.

– Det er ekstra gøy å jobbe med frontend-utvikling, for da får man umiddelbart se de visuelle endringene, påpeker han.

Anders er svært fornøyd med IT-miljøet, og kompetanseutviklingen som Lånekassen tilbyr IT-medarbeiderne.

– Da jeg startet fikk jeg delta på et seks uker langt kurs hos Microsoft University, og gjennom jobben min får jeg gode muligheter til å lære og prøve nye ting – det er alltid noe nytt å lære! Vi opprettet blant annet en studiegruppe der vi bygget kompetanse om Docker. Vi møttes en gang i uka og laget ulike relevante demoer for å lære oss teknologien, og dette gjorde vi i arbeidstiden. Det er et stort pluss å få satt av arbeidstid til slike typer selvstudier, uttaler Anders fornøyd.

 

Endre, DevOps engineer

– Lånekassen er framoverlent og har tatt i bruk mye spennande ny teknologi.

Endre intervju landingssiden.jpg

Endre ble ansatt for om lag et år siden. Han er en av Lånekassens «hjemmekollegaer», og jobber fra Ringebu.

– Jeg ble tatt imot med åpne armer, og trives veldig godt! Folk er flinke til å inkludere deg og dele kunnskap, og man blir fort en godt integrert del av miljøet, forteller Endre.

Han og de sju andre hjemmekollegaene starter dagen som alle de andre IT-kollegaene, med stand up-møter. Hver fredag har hjemmekollegaene felles kaffe på Teams.

– Jeg automatiserer Lånekassens IT-systemer og komplekse infrastrukturoppsett, og siden jobben min er så fokusrettet, er det gull verdt å kunne sitte i fred og ro på hjemmekontoret uten summingen på kontoret. Og etter arbeidstid, eller i en pause, har jeg mulighet til å stikke rett ut i naturen eller opp på fjellet, uttaler Endre fornøyd.

Han er svært fornøyd med både stacken og kollegaene:

– Lånekassen er framoverlent og har tatt i bruk mye spennende ny teknologi.  Å kunne boltre seg i Kubernetes, Azure, pipelines og mye annet for å bidra til å løse et viktig samfunnsoppdrag er veldig motiverende. Teamet er svært kompetent og nysgjerrig, så her er det rom for å lære av hverandre og spille hverandre gode, smiler Endre.

Lånekassens historie på 5 minutter

Hva vil du bli når du bli stor? Uansett hva du finner ut at du vil gjøre, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.