Vi søker teknologer over hele landet

Vi er på jakt etter de beste IT-hodene i landet, og som tidligere bryr vi oss heller ikke nå om hvor du bor. Systemene våre har allerede flyttet ut av kontoret og opp i skyen – og nå kan også du velge hvor du vil bo.

Vi bryr oss

… om at du vil være stolt av arbeidsplassen din.

Både fordi den gir deg de utfordringene du trenger, fordi kollegene dine er faglig sterke og fordi du vet at det du gjør hos oss, er mer enn bare en jobb.

Lånekassens ordninger bidrar til at den enkelte kan tilegne seg en utdanning som gjør en klar for arbeidslivet, og kompetanse som gjør en relevant og attraktiv gjennom et helt arbeidsliv. På samfunnsnivå betyr det at Lånekassen bidrar til at samfunnets kompetansebehov blir dekket.

Vi bryr oss om hverandre, og om å ta vare på vårt gode og inspirerende arbeidsmiljø. Du vil fra første dag bli møtt av et inkluderende fagmiljø og engasjerte kollegaer som følger deg opp tett – både faglig og sosialt! 

 

 

Vi bryr oss fremdeles ikke

… om hvor du bor.

De fleste av Lånekassens rundt 60 faste og innleide IT-medarbeidere jobber til vanlig fra kontorene våre i Oslo og i Trondheim. Dersom du bor i en av disse byene, sitter du selvsagt i lokalene våre. Men bor du et annet sted i landet, har du hjemmekontoret som fast arbeidssted, i likhet med våre seks nye hjemmekollegaer.  

Her kan du se hva vår nye hjemmekollega, Per, synes om å jobbe fra sitt hjemmekontor i Tromsø.

Ikke noe for deg?
Følg oss på Finn.no, så kanskje det dukker opp en stilling som passer for akkurat deg i nær fremtid.

Derfor trives våre IT-ansatte:

Teknologien: Vi byr på den nyeste teknologien på markedet. Løsningene våre er utviklet in-house, og vi jobber kontinuerlig i kryssfunksjonelle team med å forvalte og videreutvikle disse. Alt er utviklet på Microsoft-teknologi, med velkjente rammeverk og språk som .NET, C#, React, TypeScript, SQL, Entity Framework og PowerShell. Nå skal vi bruke containere og Kubernetes i mye større grad. Vi skal bli enda mer datadrevne.

I 2020 flyttet vi alle våre systemer opp i skyen. Det var bare starten! Nå jobber vi iherdig med å utnytte mulighetene i Azure på best mulig måte.

Påvirkning: Vi er ikke større enn at hver enkelt IT-medarbeider utgjør et vesentlig bidrag til systemene som gjør utdanning mulig. Hos oss er veien ofte kort fra idé til å teste ut ved hjelp av teknologi og verktøy eller koding.

Delingskultur: Vi er så heldige at vi har et arbeidsmiljø hvor delingskultur ikke bare er et festord, men noe både IT-lederne og medarbeiderne setter aller høyest. Til sammen dekker vår kompetanse hele IT-feltet, og våre ansatte sier selv at de er en del av et unikt læringsmiljø, og at de lærer noe nytt hver eneste dag!

Samfunnsoppdraget: Våre IT-medarbeidere er stolte av å lage og videreutvikle løsningene som gjør dagens og morgendagens utdanning mulig.

Owen Iyomahan, Fagleder utvikling

– Kun kreativiteten setter grenser

 

 

 

 

 

 

Owen er utviklingsleder og har fagansvaret for våre om lag 20 utviklere. – Utvikling handler om å bruke de riktige verktøyene til de riktige tingene, og det er først nå jeg har begynt å forstå hvor mye jeg faktisk har lært etter vel ett år i jobben. Jeg har lært så sykt, sykt mye. Og gjør det fortsatt hver dag, forteller han.

Owen mener det er helt nødvendig at man bygger hverandre gode: – Vi er avhengig av at utviklerne kommer med anbefalinger! Nå skal vi for eksempel bygge systemer basert på React, Dapr, containere og Kubernetes – etter innspill fra utviklerne selv, forteller han.

For Owen er det kun kreativiteten som setter grenser for hvordan man kan løse oppgavene: – Det er ingen begrensninger når det gjelder å utforske nye verktøy eller systemer – hvis det ikke er mulig, er det fordi utvikleren selv ikke har tillit til at det lar seg løse. Man må tørre, er utviklingslederens oppfordring.
Owen har stor respekt for det Lånekassen gjør.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig det er – det er kult å være med på det vi gjør – å gjøre utdanning mulig! Jeg gleder meg til å komme på jobb, det var definitivt dette jeg signa opp for, sier Owen.

Helle Gjertsen, Utvikler

– Du støver ikke ned med én teknologi

 

 

 

 

 

 

Helle kom til Lånekassen gjennom Microsoft University. Som student i over sju år kjente hun godt til Lånekassen: – Det er deilig å jobbe med et samfunnsoppdrag som betyr noe, forteller hun.

Helle er svært fornøyd med miljøet i IT-avdelingen.
– Under rekrutteringen fikk jeg inntrykk av at det var et godt arbeidsmiljø i Lånekassen, og det har jeg fått bekreftet til fulle! Folk stoler på hverandre, er villige til å hjelpe og stiller opp for hverandre!

Helle er begeistret over å få boltre seg i ny teknologi:
– Lånekassen ser verdien av å oppgradere systemene, og jeg får hele tiden være med på å bygge nye løsninger. Vi jobber i team som er feature-basert og i sprinter på tre uker. Da får man prøve seg på flere ting, og du støver ikke ned med den ene teknologien på det ene området du tilfeldigvis jobber på, avslutter Helle.

Emil Claussen, DevOps-tekniker

- Sterkt fagmiljø som er langt fremme

 

 

 

 

 

 

– Jeg jobber med hele livssyklusen til systemene fra utvikling til produksjon – det er et stort ansvar. Kombinasjonen med samfunnsoppdraget til Lånekassen gjør dette til en givende, spennende og morsom jobb! Det er enkelt å se verdi i det vi gjør, og det er motiverende for arbeidshverdagen, forteller Emil.

Han kom til Lånekassen som nyutdannet, og har fått bekreftet inntrykket han fikk gjennom rekrutteringsprosessen av et svært sterkt fagmiljø som var langt fremme på området, og som hadde en ekte vilje til å satse på nyutdannede.

– Det er utrolig viktig at man deler kunnskapen man sitter på – spesielt innen IT. Det er et såpass faglig bredt felt, og har en enorm utviklingstakt. Jeg forventer at vi som avdeling spiller hverandre gode, og mine kollegaer innfrir til fulle! Vi har ekstremt gode rammer for å jobbe med faglig kompetanseheving, påpeker Emil.

Når du jobber med DevOps i Lånekassen, får du være med på videreutvikling og forvaltning av et skybasert IT-system som har store krav til oppetid. Du vil også få jobbe tett på spennende plattformtjenester og containerteknologier som Kubernetes og Docker.

Er du en engasjert teknolog som er opptatt av å gjøre et godt håndverk og samtidig lage samfunnsnyttige løsninger, så vil vår IT-direktør, Heidi Brunborg gjerne ha deg med på laget.