Våre IT-løsninger gjør utdanning mulig

Våre IT-medarbeidere bidrar til at 1,2 millioner kunder får gjort akkurat det de trenger når de er kunde hos Lånekassen. Lånekassens IT-avdeling forvalter og videreutvikler saksbehandlingssystemet vårt, og sørger for at lærestedene har en portal for datautveksling med Lånekassen.
IT-avdelingen i Lånekassen er som en sjiraff - med hodet i skyen, men beina godt planta på jorda. Illustration of a giraffe with text.

Inspirerende fagmiljø

Vi er opptatt av å ta vare på vårt gode og inspirerende arbeidsmiljø. Du vil fra første dag bli møtt med et inkluderende fagmiljø og engasjerte kollegaer som følger deg opp tett – både faglig og sosialt! 

 

 

 

Vi utvikler

… for kundene våre

Vi forvalter og utvikler både kundetjenestene og saksbehandlingssystemet in-house. Våre IT-ansatte er stolte av å lage og videreutvikle løsningene som gjør dagens og morgendagens utdanning mulig.

… på ny teknologi

Vi byr på den nyeste teknologien på markedet. Alt er utviklet på Microsoft-teknologi, med velkjente rammeverk og språk som .NET, C#, React, TypeScript, SQL, Entity Framework og PowerShell. Nå skal vi bruke containere og Kubernetes i mye større grad. Vi skal bli enda mer datadrevne.

… med nysgjerrighet og påvirkningskraft

Vi er ikke større enn at hver enkelt IT-medarbeider utgjør et vesentlig bidrag til systemene som gjør utdanning mulig. IT-medarbeiderne hos oss er nysgjerrige og initiativrike, og hos oss er veien ofte kort fra idé til å teste ut ved hjelp av teknologi og verktøy eller koding.

… noen spredt over hele landet

Vi er opptatt av å finne den riktige balansen mellom kontor og hjemmekontor. Mange av våre stillinger gir mulighet for fast hjemmekontor, mens for andre stilinger ser vi helst at arbeidstedet er på kontoret.
Vår IT-avdeling holder til i Trondheim og Oslo, i tillegg har vi ti kollegaer fra nord til sør som jobber fra permanent hjemmekontor. Hos oss er vi mer opptatt av digitalt nærvær enn fysisk fravær, og at det som sitter i hodet, kan være viktigere enn hvor hodet sitter.

… samtidig som vi har det gøy og lærer

Vi er så heldige at vi har et arbeidsmiljø hvor delingskultur ikke bare er et festord, men noe både IT-lederne og medarbeiderne setter aller høyest. Til sammen dekker vår kompetanse hele IT-feltet, og våre ansatte sier selv at de er en del av et unikt læringsmiljø, og at de lærer noe nytt hver eneste dag! Vi jubler når vi finner de gode løsningene, og vi er sammen om å løse utfordringene.

Owen , fagleder utvikling

– Kun kreativiteten setter grenser

Owen fagleder utvikling

– Utvikling handler om å bruke de rette verktøyene til de rette tingene, og det er først nå jeg har begynt å forstå hvor mye jeg faktisk har lært i jobben. Jeg har lært så sykt, sykt mye, og gjør det fremdeles hver dag, forteller han.

Owen mener det er helt nødvendig at vi bygger hverandre gode: – Vi er avhengige av at utviklerne kommer med anbefalinger! Vi bygger for eksempel system basert på React, Dapr, containere og Kubernetes – etter innspill fra utviklerne selv, forteller han.

For Owen er det bare kreativiteten som setter grenser for hvordan vi kan løse oppgavene: – Det finnes ingen grenser når det gjelder å utforske nye verktøy eller system – dersom det ikke er mulig, er det fordi utvikleren selv ikke har tillit til at det lar seg løse. Vi må våge, er oppfordringen fra utviklingslederen.

Owen har stor respekt for det Lånekassen gjør.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig det er – det er kult å være med på det vi gjør – å gjøre utdanning mulig! Jeg gleder meg til å komme på jobb, det var definitivt dette jeg signa opp for, sier Owen.

Ida, leder applikasjonsforvaltning

Jeg er stolt av arbeidsplassen min!

Ida Grinnen.jpg

– Som leder for Lånekassens applikasjonsdrift koordinerer jeg samspillet mellom våre driftsleverandører og våre interne ressurser. Det er å gøy å tilrettelegge for at vi både i utvikling, test og produksjon kan jobbe optimalt, og for meg er ingen dag på jobben lik.

Hun trekker frem variasjonen i arbeidsoppgaver, stadig nye utviklingstiltak og bruk av ny teknologi på skyplattformen, som noe av det som gjør arbeidshverdagen spennende.

– Det er til tider hektisk, men det gir bare mer motivasjon til å fremheve de mest effektive løsningene, påpeker hun.  

Ida startet i Lånekassen i 2018.

– Forventningene gikk spesielt på arbeidsmiljøet som jeg hadde hørt mye positivt om, og det har absolutt innfridd! Her er det et aktivt fokus på det sosiale miljøet, og Lånekassens samfunnsansansvar står høyt i hele organisasjonen, og smitter over på oss alle. I tillegg er det faglige nivået her veldig høyt. Jeg er stolt av arbeidsplassen min! avslutter Ida.

Endre, DevOps engineer

– Lånekassen er framoverlent og har tatt i bruk mye spennande ny teknologi.

Endre intervju landingssiden.jpg

Endre ble ansatt for om lag et år siden. Han er en av Lånekassens «hjemmekollegaer», og jobber fra Ringebu.

– Jeg ble tatt imot med åpne armer, og trives veldig godt! Folk er flinke til å inkludere deg og dele kunnskap, og man blir fort en godt integrert del av miljøet, forteller Endre.

Han og de sju andre hjemmekollegaene starter dagen som alle de andre IT-kollegaene, med stand up-møter. Hver fredag har hjemmekollegaene felles kaffe på Teams.

– Jeg automatiserer Lånekassens IT-systemer og komplekse infrastrukturoppsett, og siden jobben min er så fokusrettet, er det gull verdt å kunne sitte i fred og ro på hjemmekontoret uten summingen på kontoret. Og etter arbeidstid, eller i en pause, har jeg mulighet til å stikke rett ut i naturen eller opp på fjellet, uttaler Endre fornøyd.

Han er svært fornøyd med både stacken og kollegaene:

– Lånekassen er framoverlent og har tatt i bruk mye spennende ny teknologi.  Å kunne boltre seg i Kubernetes, Azure, pipelines og mye annet for å bidra til å løse et viktig samfunnsoppdrag er veldig motiverende. Teamet er svært kompetent og nysgjerrig, så her er det rom for å lære av hverandre og spille hverandre gode, smiler Endre.

IT-avdelingen gjør utdanning mulig for lærlinger

– Jeg har svært stort utbytte av å ha læreplass hos Lånekassen, her får jeg gjort ting jeg ikke har gjort før, og jeg lærer masse! Det sier en av våre to lærlinger i IT-utvikling, Anders.

– Vi er veldig fornøyde med å ha IT-læringer hos oss. De tilfører IT-miljøet nye perspektiver, og er kreative og dyktige. Dessuten er det jo ekstra fint å gjøre utdanning mulig også fra «innsiden», forteller IT-leder Alexander, som har fagansvaret for de to lærlingene.