Siste frist for å søke strømstipend

Publisert: 13.01.2023
Søndag 15. januar er siste frist for å søke om strømstipend fra Lånekassen. Stipendet er en engangsutbetaling på 1 500 kroner.

228 000 studenter og elever fikk i desember e-post om at de kunne få et strømstipend fra Lånekassen på 1 500 kroner hvis de betaler strøm i tillegg til husleia.

116 000 studenter har så langt søkt om og mottatt strømstipend, og Lånekassen har til sammen utbetalt 174 millioner kroner. Fristen for å søke er søndag 15. januar.

– Omtrent halvparten av alle som har fått tilbud om å søke om strømstipendet, har gjort dette. Dette kan kanskje virke lite, men mange har strøm inkludert i husleia og har dermed ikke rett på dette stipendet. Også i fjor vår kunne studenter og elever søke om strømstipend fra Lånekassen, og også da søkte omtrent halvparten av de som fikk tilbudet, sier kommunikasjonsdirektør i Lånekassen Anette Bjerke.

Strømstipendet er for studenter og elever over 18 år som har betalt strøm i høstsemesteret 2022 og som får lån og stipend fra Lånekassen i samme periode.

– Du kan få stipendet uansett hvor mye du betaler i strøm, og det er heller ikke nødvendig at strømregningen står i ditt navn, så lenge du er med på å betale regningen, sier Bjerke.

Les mer om strømstipendet på Lånekassens nettsider her.