Regjeringens forslag til nye koronatiltak for Lånekassens kunder i 2021

Publisert: 29.01.2021
Regjeringen har i dag foreslått nye tiltak for studenter. Nå skal Stortinget behandle disse forslagene.

Regjeringen foreslår følgende tiltak for studenter:

  • Studenter som har mistet inntekt på grunn av koronapandemien kan søke Lånekassen om å få et tilleggslån på 26 000 kroner. 40 prosent, tilsvarende 10 400 kroner, vil bli gjort om til stipend.
  • Det gjøres midlertidig unntak fra borteboerkravet for vårsemesteret 2021. Det betyr at du kan bo hjemme hos foresatte og fremdeles få lånet ditt omgjort til stipend.
  • Det gjøres midlertidig fritak for inntektsgrensen ut året for studenter som arbeider i helse- og omsorgssektoren, politistudenter og studenter som blir beordret til beredskapsarbeid gjennom Heimevernet eller Sivilforsvaret.

Les om forslagene i Regjeringens pressemelding.

Vær oppmerksom på at dette er forslag og at det derfor kan komme endringer når Stortinget behandler forslagene.

Det kommer mer informasjon på lanekassen.no etter hvert. Vi kan dessverre ikke svare på spørsmål om forslagene før de er vedtatt. 

Tilleggslån i 2021

Studenter og elever som kan søke om nytt tilleggslån på grunn av nedgang i inntekt som skyldes koronapandemien, får e-post fra Lånekassen så snart det er mulig å søke. Det vil tidligst skje i slutten av februar. Før noen kan søke, må Stortinget vedta forslaget, og forskriften om tilleggslånet må være fastsatt.

Betalingsutsettelser i 2021

For de som betaler på studielånet så foreslår regjeringen å videreføre ordningen med utvidet tilgang på betalingsutsettelser til 1. juli 2021. Du kan lese mer om dette på side 39 i regjeringens forslag til Stortinget [pdf].

To studenter som sitter foran en pc. Foto.