Regjeringen vil gi lån og stipend som strømstøtte til studentene

Publisert: 08.12.2021
Regjeringen ønsker å gi studenter mulighet til å søke om 3000 kroner ekstra i lån og stipend grunnet høye strømutgifter. Lånekassen skal etter planen ha tilbudet på plass i januar 2022.

Regjeringen foreslår å tilby et søknadsbasert tilleggslån på 3000 kroner til strømutgifter for studenter på universiteter, høyskoler, fagskoler og voksne elever i videregående opplæring. 1200 kroner av tilleggslånet kan bli gjort om til stipend. Stortinget skal behandle forslaget.

– Studenter, spesielt i Sør-Norge, har fått merke de høye strømprisene i høst og vinter. Dette er et målrettet tiltak for de som har fått høyere utgifter til oppvarming av bolig. Tilleggslånet med stipend skal være tilgjengelig gjennom Lånekassen i løpet av januar og pengene skal utbetales raskt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Lanekassen.no blir oppdatert så snart vi har mer informasjon om forslaget. Kundesenteret vårt har ikke mer informasjon om dette tilleggslånet.