Tidenes laveste studielånsrente

Publisert: 07.07.2021
Flytende rente på studielånet fra 1. september blir på rekordlave 1,342 prosent.

Mens alle de tre fastrentene gikk opp fra 1. juli, holdt flytende rente seg uforandret på 1,421 prosent. Alle med flytende rente på studielånet, som i dag er 673 400 kunder, kan se frem til en rentenedgang fra 1. september. Da synker den flytende renten – til 1,342 prosent.

– Dette er den laveste renten i Lånekassens historie, og vil gjelde i september og oktober, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Den rekordlave renten er basert på gjennomsnittet av de fem beste boliglånsrentene i mai og juni, med et fratrekk på 0,15 prosentpoeng. Flytende rente blir justert seks ganger i året.

Alle nye får automatisk flytende rente

Alle nye tilbakebetalere får flytende rente på studielånet, men de som ønsker, kan søke om å binde renten for tre, fem eller ti år.

Neste mulighet til å binde renten vil være i perioden 10.–17. august. De nye fastrentene, som vil gjelde fra 1. september, vil være basert på markedsrentene i juli, med et fratrekk på 0,15 prosentpoeng.

Ni av ti har flytende rente

Ni av ti som betaler ned på studielånet sitt, har flytende rente. 673 400 kunder har flytende rente, mens 45 300 kunder har fastrente. 

Les mer om hvordan renten i Lånekassen fastsettes og følg renteutviklingen her.