Nå kommer det nye strømstipendet

Publisert: 09.12.2022
Nå kommer strømstipendet til studenter som betaler for strøm høsten 2022. Studentene får en e-post fra Lånekassen når de kan søke.

Stipendet er på 1 500 kroner, og kommer i tillegg til den ordinære strømstøtten alle husholdninger får.

Strømstipendet er for studenter som bor borte, og som betaler for strøm utenom husleien.

– Jeg er glad for at vi også har fått på plass en støtte til studentene denne høsten. Den nye økonomiske situasjonen som det siste året har truffet hele samfunnet, har også rammet studentene hardt. Høye strømpriser merkes godt på lommeboka. Derfor har vi i to omganger gitt ekstra strømstøtte til studentene, for å hjelpe dem over kneika her og nå, sier Ola Borten Moe, forsknings- og høyere utdanningsminister, i pressemeldingen Kunnskapsdepartementet har sendt ut.

Slik søker du

Lånekassen sender e-post til studentene når det er åpnet for å søke om strømstipendet, og studentene kan søke så fort de har mottatt e-posten.

– Rundt 230 000 studenter vil i løpet av de nærmeste dagene få e-post med tilbud om å søke om strømstipendet. Når de har fått denne e-posten, kan de logge seg inn på lanekassen.no og søke. Da må de bekrefte at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og de må kunne dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt et par dager etter at studentene har signert avtalen, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Søknadsfrist 15. januar 2023

Strømutgiftene må være innenfor høstsemesteret 2022. Hvor mye du betaler, eller om strømutgiftene dine har økt, har ikke betydning for om du kan søke stipendet.
Ingen skal legge ved dokumentasjon på at de har betalt for strøm når de søker, men man kan bli bedt om å dokumentere med betalt strømregning senere. Viser det seg at man ikke hadde rett til strømstipendet likevel, blir stipendet gjort om til et lån som må betales tilbake.
Fristen for å søke er 15. januar 2023.

Også for våren 2022 kunne studenter med strømutgifter, få strømstipend fra Lånekassen. 122 500 studenter fikk strømstipend da. Til sammen ble det utbetalt 367,6 millioner kroner.

Faktaboks strømstipend:

  • Studenter og elever over 18 år som bor borte og som betaler strøm i tillegg til husleie høstsemesteret 2022, kan søke om strømstipend fra Lånekassen. De må motta lån og stipend i samme periode for å ha rett til stipendet. Høstsemesteret regnes fra 16. august 2022 til 15. januar 2023.
  • Strømstipendet er på 1 500 kroner, og er en engangsutbetaling.
  • Fristen for å søke er 15. januar 2023.

Les mer om strømstipend til studenter og elever over 18 år på lanekassen.no

Rundt 230 000 studenter vil i løpet av de nærmeste dagene få e-post med tilbud om å søke om strømstipendet. Når de har fått denne e-posten, kan de logge seg inn på lanekassen.no og søke.
Anette Bjerke
Kommunikasjonsdirektør i Lånekassen