Innlogging til Dine sider med BankID rett rundt hjørnet

Sist oppdatert: 15.11.2012
Fra slutten av november kan du logge inn på Dine sider hos Lånekassen med den samme innloggingen du bruker i nettbanken din. Dette gir enklere tilgang for mange.

For å logge inn på Dine sider går du via en tjeneste som kalles ID-porten. ID-porten utvikles og drives av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

  • Les mer om innføringen av BankID på Difi sine sider.

Flere innloggingsmuligheter – enklere tilgang

Skal du søke om noe fra Lånekassen, for eksempel stipend, lån eller betalingsutsettelse, eller du bare vil sjekke kundeforholdet ditt, kan du snart bruke BankID for å få gjort dette. På denne måten blir det enda enklere å logge seg inn til Lånekassens tjenester på Dine sider. BankID er den løsningen de aller fleste norske nettbanker bruker.

Tidligere har du kunnet logge inn via MinID, Buypass og Commfides. BankID blir nå lagt til som en fjerde innloggingsmulighet i ID-porten.

I første omgang er det ingen nye tjenester på Dine sider som følge av dette, og du vil fortsatt ha full tilgang til alle søknader og tjenester på Dine sider med MinID.

Når kommer dette?

BankID skal være mulig å benytte som innlogging til Dine sider fra 27. november, og du logger inn på samme måte som i nettbanken din. BankID på mobil kan ikke brukes i ID-porten.

Fakta om ID-porten

  • ID-porten gir innbyggerne tilgang til nettjenester fra mer enn 270 offentlige virksomheter, og er en fellesløsning for offentlig sektor driftet av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)
  • ID-porten gir fra slutten av november 2012 valget mellom fire elektroniske ID-er: det offentliges egen MinID og de private løsningene BankID, Buypass og Commfides
  • MinID er på mellomhøyt sikkerhetsnivå og gir tilgang til de aller fleste tjenestene som finnes i dag.
  • BankID, Buypass og Commfides gir tilgang til alle tjenestene, også tjenester på høyeste sikkerhetsnivå. Disse tjenestene vil det bli flere av fremover.