Få studielånet raskere med elektronisk signering

Sist oppdatert: 22.07.2015
Studenter som har sikret seg studieplass til høsten, kan nå søke om stipend og lån i Lånekassen. Velger du elektronisk signering, blir søknadsprosessen enklere og raskere.

Nytt av året er at studielånet kan signeres med BankID eller Buypass direkte fra Dine sider på lanekassen.no.

– Kundene kan nå bruke kodebrikke eller kodekort på samme måte som i nettbanken når de skal signere, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Velg elektronisk signering

Lånekassen oppfordrer alle studenter til å krysse av for elektronisk kommunikasjon og velge elektronisk signering når de får spørsmål om dette i nettsøknaden.

– Studentene setter pris på at Lånekassen fornyer og forbedrer seg. Med digital signering vil utbetalingsprosessen bli enklere og raskere, og jeg er sikker på at dette vil oppleves positivt og tidsriktig for studentene, sier André A. Christiansen, nestleder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

– For utenlandsstudentene vil enklere elektronisk signering, slik BankID tilbyr, fjerne problemer som geografisk avstand ellers kan by på, sier Henriette N. Thommessen, president i ANSA.

Slipper å sende brev

– Studenter som velger å signere avtalen om støtte elektronisk, slipper å vente på at brevet skal komme i posten og å sende brevet tilbake i posten, påpeker Herstad.

Siden 2006 er nær 11 millioner brev blitt lagt ut på Dine sider, og vel 5,2 millioner av disse har erstattet papirbrev. Dette har gitt rundt 23 millioner kroner i reduserte portoutgifter for Lånekassen.

Vinn reisegavekort

Studenter med rett til støtte som krysser av for at de ønsker elektronisk signering i søknaden, er med i trekningen av reisegavekort på 9 999 kroner. Studentenekan søke om støtte så snart de har fått opptak til en utdanning. Søkeren må være 18 år for å kunne velge e-signering.

Søknadsfristen for støtte fra Lånekassen er 15. november for høsten og 15. mars for våren.

Fakta:

  • 380 700 studenter, elever og lærlinger søkte om og fikk støtte i undervisningsåret 2011–2012. 170 900 av disse var studenter i høyere utdanning.
  • Fulltidsstudenter i høyere utdanning får 94 400 kroner i basisstøtte neste undervisningsår. Støtten utbetales som lån, men de som bor borte, får inntil 40 prosent av beløpet gjort om til utdanningsstipend etter bestått eksamen.