Nye rekordrenter på studielånet

Sist oppdatert: 29.06.2015
Fra 1. februar kan kundene i Lånekassen binde renten til satser som er enda lavere enn rekordtilbudet i oktober i fjor. De nye fastrentesatsene på 2,379 prosent for tre år, 2,575 prosent for fem år og 3,162 prosent for ti års bindingstid.

Både tre- og femårsrenten er dermed lavere enn den flytende renten, som fra mars vil være på 2,967 prosent. Sammenlignet med Lånekassens forrige rekordrenter, i oktober, går tre- og femårsrentene ned med 0,3 prosentpoeng, mens tiårsrenten går ned med nærmere 0,2 prosentpoeng.

– Studielånsrenten er markedsstyrt og basert på gjennomsnittsrenten på ulike statspapirer. Fordi økonomien i Norge er god for tiden, er renten på disse papirene lav. Norges høye kredittverdighet gjør at staten kan låne penger til en lav rente. Dette nyter kundene våre godt av, sier fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

Studenter kan ikke binde

I oktober slo 105 000 låntakere til på Lånekassens fastrentetilbud. Fra 1. til 12. februar har nærmere 280 000 kunder mulighet til å binde renten. I samme periode kan man også avslutte tidligere inngåtte fastrenteavtaler.

– Studenter som får støtte fra Lånekassen, kan ikke søke om fastrente, påpeker Sørensen.

Søk om fastrente med MinID

Lånekassekunder kan søke om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. De må logge seg inn med MinID.

– Kunder som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest. MinID er innloggingen mange kjenner fra levering av selvangivelsen og adresseendring til folkeregisteret, opplyser Sørensen.

  • 168 000 kunder har fast rente.
  • 393 000 kunder har flytende rente – av disse har 279 000 mulighet til å binde renten.

Fastrenten som gjelder fra 1. mai, blir offentliggjort i begynnelsen av april.