Tidenes laveste fastrenter på studielånet

Sist oppdatert: 01.08.2012
Fra 1. august kan kundene i Lånekassen binde renten til rekordlave fastrentesatser. De nye satsene på 2,280 prosent for tre år, 2,379 prosent for fem år og 2,771 prosent for ti års bindingstid, gjelder fra 1. september.

Sammenlignet med forrige fastrenteperiode, synker satsene for tre og fem år med nesten 0,2 prosentpoeng.

– Både tre- og femårsrenten blir nå lavere enn den flytende renten, som vil være på 2,575 prosent ut oktober, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Solbjørg Sørensen i Lånekassen.
Ti års fastrente går ned med nærmere 0,3 prosentpoeng, og vil for første gang være under tre prosent.

Studenter kan ikke binde

Kunder som ønsker å binde studielånsrenten, kan gjøre det mellom 1. og 12. august. De som vil avbryte en allerede inngått fastrenteavtale, kan også gjøre det i denne perioden, men de må vente i to måneder før de kan inngå en ny avtale.

– Alle som avsluttet utdanningen sin i vår kan søke om fastrente hvis de ikke allerede har bundet, men studenter som får støtte fra Lånekassen kan ikke binde renten, påpeker Sørensen.
274 000 har mulighet til å binde renten denne gangen, mens om lag 176 000 av kundene har fast rente.

Søk om fastrente med MinID


Kundene søker om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. De logger inn med MinID, en felles innlogging til offentlige tjenester, blant annet innlevering av selvangivelsen.  

– De som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest, opplyser Sørensen.
Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. Fastrentesatsene som gjelder fra 1. november, blir offentliggjort i begynnelsen av september.