Nesten 20.000 kunder bandt renten

Sist oppdatert: 14.02.2012
Da fristen gikk ut for å binde studielånsrenten søndag 12. februar klokken 24, hadde nær 20 000 bundet studielånsrenten, de fleste for 5 år.

Det rekordlave rentetilbudet fristet på langt nær like mange som ved forrige rekordrente i oktober, da nærmere 105.000 av Lånekassens kunder bandt renten.

–Nå ber vi kundene sjekke svarbrevet sitt på Dine sider så snart som mulig, sier Solbjørg Sørensen, fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen.

– De bør sjekke om de har fått det de søkte om, og hva terminbeløpene blir framover. En annen grunn til at vi ber kundene åpne brevet på Dine sider innen en uke, er at de da slipper å få det tilsendt i posten. Det er både miljøet og skattebetalerne tjent med, sier Sørensen.

Neste mulighet er 1.-12. april

Neste mulighet for å binde renten, eller avslutte en fastrenteavtale, er 1.-12. april. Kunder som avsluttet avtalen nå i februar, kan søke om ny fast rente i april. De nye fastrentesatsene kunngjøres 1. april på lanekassen.no. Den flytende renten fra 1. mars er 2,967.

Les mer om rentesatsene her

Logg inn med MinID for å søke

Du søker om fastrente på Dine sider på lanekassen.no, og logger inn med MinID. MinID er en felles innlogging til offentlige tjenester.

– Vi anbefaler kunder som vurderer å søke om fastrente å være tidlig ute med å skaffe seg MinID. PIN-koder bestiller man fra skatteetaten, sier Sørensen.

Les mer om MinID her