Hopp til innhold

Hopp til login

Språkmeny

  Hovedmeny

  Når skjer omgjøringen av lån til stipend?

  For å få gjort om basislån til stipend, må du være borteboer, ha inntekt og formue under grensa og bestå utdanningen din.

  Inntil 40 prosent av basislånet du får, kan bli gjort om til stipend hvis du oppfyller vilkårene.

  Dine sider ser du hvor mye av lånet ditt som er gjort om til stipend.

  Når skjer omgjøringen?

  I slutten av juni 2020 begynte Lånekassen å gjøre om lån til stipend for kalenderåret 2019. De fleste har fått vedtakene om omgjøring for 2019, men enkelte må vente til desember 2020 før vedtakene er klare. Dette gjelder for eksempel næringsdrivende som fikk utsatt frist for innsending av skattemeldingen.

  Årsaken til at vi ikke gjør om lånet til stipend med én gang du har bestått en eksamen, er at inntekt og formue er avgjørende for hvor mye av lånet ditt som kan gjøres om til stipend. Derfor må vi vente på informasjon om inntekt og formue fra skatteetaten, før lånet kan gjøres om til stipend.

  • Omgjøring for utdanning bestått i 2019 skjer mellom juni og desember 2020.
  • Omgjøring for utdanning bestått i 2020 skjer sommeren/høsten 2021.

  Du får et brev når omgjøringen er gjort, med oversikt over hvor mye av lånet ditt som er gjort om til stipend.

  Har du fått et vedtak om gradsomgjøring for høsten 2019?

  Nå i november 2020 sender vi ut vedtak om omgjøring for fullført grad til ca. 26 000 kunder. Dette vedtaket gjelder bare omgjøring for høsten 2019. Dersom du for eksempel besto graden din i vår, må vi vente på informasjon om inntekt og formue for 2020 fra skatteetaten, før lånet du fikk i våren 2020 kan bli gjort om til stipend.

  Les mer om omgjøring av lån til stipend for studenter.