Hopp til innhold

Hopp til login

Språkmeny

  Hovedmeny

  Hvorfor har jeg fått en betalingsplan?

  Vi sender deg en betalingsplan når du er ferdig med utdanningen din, eller ikke lenger får stipend og lån til fulltidsutdanning.

  Betalingsplanen viser når du skal begynne å betale, hvor mye du skal betale hver måned og når du skal være ferdig med å betale ned på lånet ditt. Får du en betalingsplan nå, vil første forfallsdato stå i betalingsplanen din.

  Du kan begynne å betale ned på studielånet når som helst etter at du er ferdig med utdanningen din, uavhengig av betalingsplanen.

  Jeg er fortsatt student, hvorfor har jeg fått betalingsplan? 

  Du får en betalingsplan når du ikke lenger får stipend og lån fra oss. Det betyr at selv om du fortsatt studerer, men uten støtte fra Lånekassen, må du begynne å betale på lånet. Du får også tilsendt en betalingsplan hvis du tar deltidsutdanning, selv om du får stipend og lån til utdanningen din.

  Du kan søke om betalingsutsettelse

  Hvis du ikke kan betale en regning, kan du søke om betalingsutsettelse. Du trenger ikke å ha noen spesiell grunn for å få betalingsutsettelse. Du trenger ikke å søke om betalingsutsettelse før du har fått en regning.

  Rentene løper fra første måned

  Rentene på studielånet begynner å løpe fra første månedsskifte etter at det siste semesteret du fikk støtte til er slutt. Studerer du uten stipend og lån, eller tar deltidsutdanning, kan du søke om å få slettet rentene som er lagt til lånet ditt i studietiden.

  Omgjøring av lån til stipend

  Omgjøringen av lån til stipend skjer året etter at du fikk støtte, når skatteetaten sender fastsettingen (likningen) din til oss. Det vil si at du må vente til 2020 for å få omgjøring for utdanning du har bestått i 2019.