Når får jeg pengene?

Sist oppdatert: 25.09.2017
Det tar et par dager fra alle vilkårene for utbetaling er i orden, til du har pengene på konto. Har du ikke fått svar fra Lånekassen ennå, sjekker du status på saken din på Dine sider.

Vi utbetaler stipend og lån den 15. i hver måned gjennom semesteret, men hvis den 15. faller på en helg eller en helligdag, får du pengene tidligere. Den aller første utbetalingen du får har ikke en fast dato, men blir utbetalt når vilkårene er oppfylt.

Utstyrsstipendet for elever på videregående blir utbetalt i sin helhet ved skolestart. Studenter i utlandet får utbetalt studiestøtten én gang hvert semester.

Behandlingstid og status på Dine sider

Har du ikke fått svar (vedtak) på søknaden din, kan du sjekke status på Dine sider. Søknaden vil enten ha som status at den står i behandlingskø, eller at vi venter på dokumentasjon fra deg. Har du fått svar (vedtak og/eller avtale om støtte), men sendt inn nye opplysninger eller en klage, kan du lese mer om behandlingstider her.

Status: «I behandlingskø»

Hvis søknaden din står i en behandlingskø, betyr det at en saksbehandler må behandle søknaden din og du får opplyst den datoen vi forventer at søknaden din skal være behandlet.

skjermbilde behandlingstid dine sider

Status: «Venter på dokumentasjon fra deg»

Denne statusen betyr at før vi kan behandle søknaden din, må vi få dokumentasjon fra deg. Da du sendte inn søknaden din fikk du beskjed om hvilken dokumentasjon du må sende oss. Du finner også igjen dokumentasjonskravet på din søknad på Dine sider.

Kort tid etter at du laster opp dokumentasjonen, vil søknaden få status «I behandlingskø» og du får beskjed om når vi forventer at søknaden din skal være behandlet. Les mer om dokumentasjon her.

Skjermbilde Vi venter på dokumentasjon