Når får jeg svar på søknaden?

Sist oppdatert: 14.11.2018
Har du sendt en søknad og venter på svar, kan du sjekke status på Dine sider. Søknaden står enten i behandlingskø, eller så venter vi på dokumentasjon fra deg.

De fleste søknader om utdanningsstøtte blir behandlet automatisk og du får svar i løpet av en virkedag. Hvis søknaden din må behandles av en saksbehandler, vil søknaden din få status om at den er i behandlingskø eller at vi venter på dokumentasjon fra deg. Du kan sjekke status på søknaden din på Dine sider, men vær oppmerksom på at det kan litt tid fra du sender inn en søknad, til den vises på Dine sider.

I behandlingskø

Er søknaden din i behandlingskø, vil du få opp den datoen vi forventer at søknaden din skal være ferdigbehandlet.

Skjermdump søknad i behandlingskø

Vi venter på dokumentasjon fra deg

Har søknaden din status "vi venter på dokumentasjon fra deg", betyr det at før vi kan behandle søknaden din, må du sende inn dokumentasjon. Du fikk beskjed om hva slags dokumentasjon vi trenger, da du sendte inn søknaden.

Kort tid etter at du har lastet opp dokumentasjonen, vil søknaden få status "i behandlingskø" og du får informasjon om når vi forventer at søknaden din skal være ferdigbehandlet.

Skjermdump vi venter på dokumentasjon

 

Andre behandlingstider

Hvor lang er behandlingstiden nå?

Her ser du forventet behandlingstid for ulike typer søknader og henvendelser. Vi beklager at saksbehandlingstiden kan være lang, og vi gjør alt vi kan for at du skal få svar så fort som mulig.

Behandlingstid for søknader om stipend og lån

De fleste søknader om utdanningsstøtte blir behandlet automatisk og du får svar i løpet av en virkedag.

Noen søknader må ses på av en saksbehandler, og de blir satt i en behandlingskø. Behandlingstiden for disse sakene er for tiden 6–8 uker. Du finner beregnet svartid for søknaden din på Dine sider.

Behandlingstid for andre typer søknader

  • ekstrastipend: 6–8 uker
  • foreldrestipend: 8–12 uker
  • sykestipend: 10–16 uker

Nye opplysninger til en ferdigbehandlet søknad

Dersom du sender inn nye opplysninger til en ferdigbehandlet søknad om støtte, er behandlingstiden for tiden 13–16 uker.

I postkassen på Dine sider ser du når vi fikk dokumentasjonen fra deg.

Behandlingstid når vi ber om mer dokumentasjon fra deg

Hvis en saksbehandler ser at vi trenger mer dokumentasjon fra deg, får du en melding om å sende inn dette. Når du har sendt inn tilstrekkelig dokumentasjon, behandler vi søknaden din på nytt og du vil få svar etter ca. tre uker.

Behandlingstid for klager

Beregnet behandlingstid på klager er for tiden 8–10 uker. Hvis du har en klage som skal avgjøres i klagenemda, finner du informasjon og møtedatoer her.

Svartid på e-post

E-post du har sendt via Dine sider, får du svar på innen 6 virkedager. Dersom henvendelsen din gjelder bachelorgrad eller mastergrad i utlandet, vil det kunne ta noe lengre tid før du får svar.