Nå sender vi ut betalingsplaner

Sist oppdatert: 14.12.2017
Når du er ferdig med utdanningen din, eller ikke lenger får stipend og lån til fulltidsutdanning, får du en betalingsplan fra oss.

Betalingsplanen viser

  • når du skal begynne å betale
  • når det har blitt lagt til renter på lånet ditt
  • hvor store avdragene er
  • når lånet ditt vil være innfridd

Den første regningen din vil ha betalingsfrist 15. februar. Men du kan begynne å betale ned på studielånet når som helst etter at du er ferdig med utdanningen din, uavhengig av betalingsplanen. Du finner KID- og kontonummeret du skal bruke på Dine sider. KID-nummeret ditt er fast og knyttet til deg personlig, og du kan bruke det til å betale ned på gjelden din også utenom de vanlige regningene.

Du kan søke om betalingsutsettelse

Hvis du ikke kan betale en regning, kan du søke om betalingsutsettelse. Du trenger ikke å ha noen spesiell grunn for å få betalingsutsettelse og du kan få utsatt betalingen i inntil tre år til sammen.

Jeg er fortsatt student, hvorfor har jeg fått betalingsplan?

Hvis du studerer, men uten støtte fra oss, får du en betalingsplan og må begynne å betale på lånet. Er du deltidsstudent får du også en betalingsplan, selv om du får stipend og lån.

Er du heltidsstudent, men uten å motta stipend og lån, kan du ha rett til sletting av renter på lånet ditt i perioden du har studert uten støtte. Dette forutsetter at du ville fått støtte, dersom du hadde søkt om det.

Jeg har bare søkt om stipend, hvorfor har jeg fått betalingsplan?

Selv om du bare har søkt om stipend, blir stipendet først utbetalt som et lån. Dette lånet kalles omgjøringslån og gjøres først om til stipend etter at utdanningen er bestått og du har oppfylt de andre vilkårene for omgjøring av lån til stipend. Hvis hele gjelden din er omgjøringslån, kan du søke om betalingsutsettelse frem til omgjøringen skjer.

Les mer om overgangen fra student til tilbakebetaler her.