Tidligere studielån

Studieåret 2020–2021 - Sist oppdatert: 19.05.2020
For å få lån og stipend til ny utdanning må det ikke være noen heftelser med betalingen av studielånet ditt.

Er lånet ditt oppsagt?

Er lånet ditt oppsagt og overført til Statens innkrevingssentral (SI), må du rydde opp i dette før du kan lån og stipend fra Lånekassen igjen.

Regninger du ikke trenger å betale

Får du ny støtte til fulltidsutdanning, trenger du ikke betale regninger som har forfall samme måned som semesteret ditt begynner.

Eksempel:
Du tok et halvt års pause i utdanningen din og skal begynne igjen. Du sluttet til jul, og skal begynne på ny utdanning i august. Du søker om ny støtte til fulltidsutdanning. Hvis du får en regning med forfall 15.09, trenger du ikke betale den.

Pass på hvilken måned semesteret ditt starter, spesielt ved studier i utlandet. Begynner for eksempel semesteret ditt i september, må du enten betale eller få utsettelse for august.

Deltidsutdanning

Tar du deltidsutdanning, får du fortsatt regninger fra oss på det gamle lånet ditt, selv om du får lån og stipend fra oss. Les mer om hvorfor studenter i deltidsutdanning får regning.

Tidligere mislighold

Dersom du tidligere har misligholdt betalingsforpliktelsene dine eller brutt opplysningsplikten, kan det være at du ikke kan få ny støtte, selv om du er i rute med betalingene dine. Du må sende en søknad for å få svar på om du kan få ny støtte.

Vi ser bare på betalingsforholdet ditt i Lånekassen for å vurdere om du kan få støtte. Vi ser ikke på om du har betalingsanmerkninger andre steder.