Hopp til innhold

Hopp til login

Språkmeny

  Hovedmeny

  Tips før du reiser

  Ordne med fullmakt

  Ønsker du at foreldrene dine skal ta kontakt med Lånekassen på dine vegne, må de ha fullmakt dersom du er over 18 år.

  For å gi fullmakt til foreldrene dine må du sende oss enten

  • en e-post fra Dine sider, eller
  • en faks til 22 64 26 36, eller
  • et brev til Lånekassen, Postboks 450 Alnabru, 0614 Oslo

  I fullmakten må stå hvem du gir fullmakt til, og hva de får lov til på dine vegne. For eksempel kan du skrive «jeg gir Ola Nordmann fullmakt til å få opplysninger om mitt kundeforhold i Lånekassen»

  Dersom du sender inn fullmakten som brev eller faks, må du skrive ditt fulle navn og kundenummer eller fødselsnummer på arket der du gir fullmakt, og du må signere arket.

  Har du gyldig reiseforsikring?

  Utenriksdepartementet (UD) anbefaler alle som tar utdanning i utlandet å ha reiseforsikring. Sjekk derfor at du har gyldig forsikring, og at forsikringen er gyldig i landet du du skal studere. Les mer om reiseforsikring på UDs sider.

  Er passet ditt gyldig?

  Du finner informasjon om pass på politiets nettsider.

  Visum

  Å skaffe visum dersom landet du skal reise til krever det, er ditt ansvar. Du bør kontakte det aktuelle landets ambassade for å få oppdatert informasjon. Mange land utenfor Europa krever at innreisende studenter har visum. Visumregler og prosedyrer varierer fra land til land. Det er lurt å sjekke dette så tidlig som mulig, så du vet hvilke dokumenter som kreves for å søke om visum.

  Noen ambassader krever at du kan dokumentere at du får støtte fra Lånekassen når du søker om visum. Vi kan ikke gi en garanti for støtte før vi har ferdigbehandlet en søknad fra deg, men du kan bruke en foreløpig uttalelse om retten til støtte i mellomtiden.

  Ta vaksiner i god tid dersom det er nødvendig

  Om du trenger å ta vaksiner eller ikke, avhenger av reisemål, reisetype, varighet av reisen og den epidemiologiske situasjonen i landet du skal. På Folkehelseinstituttets nettsider kan lese mer om vaksiner.