Slik signerer du avtalen om støtte

Undervisningsåret 2019–2020 - Sist oppdatert: 22.08.2019
Svaret på søknaden og avtalen om støtte blir sendt til postkassen din på Dine sider. Der kan du enkelt signere avtalen med BankID, BankID på mobil eller med Buypass.

Når du skal signere får du et valg om du vil signere elektronisk eller på papir. Hvis du ikke kan signere avtalen om støtte elektronisk, kan du bestille den på papir. Du kan enten få den tilsendt til din folkeregistrerte adresse (du kan ikke endre adresse), eller printe den ut. Hvis du signerer på papir, må du returnere den per post. Du kan altså ikke laste den opp på Dine sider, og det vil ta lenger tid å få pengene utbetalt enn om du signerer elektronisk.

Gå til Dine sider

Har du problemer med å signere avtalen?

Hvis du får feilmelding når du skal signere avtalen om støtte, bør du sjekke at du har aktivert BankID og at nettleseren er oppdatert til nyeste versjon. Enkelte nettlesere støtter ikke Java like godt, og det kan derfor være lurt å prøve andre nettlesere hvis du får feilmelding.

Har du aktivert BankID?

Selv om du har en kodebrikke å logge inn i banken din med, er det ikke sikkert at du har BankID. BankID er en tilleggstjeneste til nettbankinnloggingen din. Det er derfor mulig at den fungerer i nettbanken, men at du likevel ikke har aktivert BankID. Du kan teste din BankID her.

Under 18 år?

Hvis du er under 18 år, skal foreldrene dine signere avtalen om støtte. Det kan du lese mer om her.

Vilkår som må være oppfylt før du får pengene

Mange vil få avtalen om støtte før undervisningen har startet, og før vi vet om de har opptak på lærestedet og rett til å gå opp til eksamen det aktuelle semesteret. Du vil ikke få pengene før vi har kontrollert at du har opptak og eksamensrett. I tillegg sjekker vi med skatteetaten at du eier den kontoen du har oppgitt.

Les mer om vilkårene for utbetaling av stipend og lån.