Signerte elektronisk og vant drømmereise

Sist oppdatert: 11.10.2016
Fire heldige studenter vant hvert sitt reisegavekort på 9999 kroner i Lånekassens kampanje «Søk-tidlig og signér elektronisk». – Det var lett å signere elektronisk, sier studentene fornøyd.

– Både kundene og staten sparer tid og penger med E-signering, sier avdelingsdirektør for kommunikasjon og kundedialog, Anne-Berit Herstad.

Lånekassen introduserte våren 2013 en ny løsning for å signere for studielånet på nett ved hjelp av Bank ID eller Buypass.  Alle som søkte om støtte til høyere utdanning før 1.august og signerte elektronisk, deltok i trekningen av fire reisegavekort fra Kilroy travels til en valgfri destinasjon. Vinnerne av reisegavekort er:

  • Kim Henrik Ørtengren Kimerud (Stadthelle)
  • Kjell Haugstad Bjørkevik (Jondal)
  • Tom Erik Majercsik Falk-Ytter, (Eidsvoll)
  • Aisyah Binte Nur Amiranizar (Oslo)

Aisyah Binte Nur Amiranizar. Her er Aisyah i Chichen Itza, Mexico.

Aisyah Binte Nur Amiranizar. Her er Aisyah i Chichen Itza, Mexico.

Signering unnagjort på ett minutt

Kim Henrik studerer Økonomi og administrasjon ved høyskolen i Telemark. Han opplevde ingen problemer med den nye løsningen som Lånekassen introduserte i år. I tillegg var han tidlig ute med å søke om støtte og fikk pengene til studiestart. – Det går kjappere med elektronisk signering, sier Kjell Haugstad Bjørkevik som studerer eiendomsmegling ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. Tom Erik Majercsik Falk-Ytter er enig, og sier at hele prosessen var unnagjort på omtrent ett minutt. - Det gikk både raskere og det var enklere enn om jeg skulle sendt svar med posten.

Drømmer om fotballtur, sol og hvite strender

Tom Erik tar Nord-Amerika-studier ved Universitetet i Oslo, og drømmer om å dra til New York og derfra videre til Sør- og Mellom-Amerika - Eller så tar jeg med meg noen venner til alpene for å stå på ski, sier han. – Jeg regner med at jeg bruker premien på en reise til England for å se på fotball, forteller Kim Henrik.

Med masterstudier i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI, er Aisyha en flittig bruker av elektroniske tjenester som nettbank, skatteetaten.no og Digipost. Hun synes det er fint at Lånekassen tilbyr elektronisk signering, og spesielt bra for dem som studerer i utlandet. Hun drømmer om å reise til Maldivene, Jamaica eller til et sted med sol og hvite strender. - Jeg vil bare slappe av etter en hektisk eksamensperiode, sier hun.

Tom Erik Majercsik Falk-Ytter.

Tom Erik Majercsik Falk-Ytter.