Nå kan studenter søke om stipend og lån for neste studieår

Sist oppdatert: 19.05.2014
Studenter som har sikret seg studieplass til høsten, kan nå søke om stipend og lån fra Lånekassen. Velger du å signere elektronisk, blir det enklere og raskere å søke.

– Velg å signere studielånet elektronisk. Da slipper du å vente på at brevet skal komme i posten og å sende brevet tilbake til oss. E-signering gjør søknadsprosessen enklere og raskere, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Alle som ønsker å signere avtalen om støtte elektronisk, må krysse av for dette i søknaden.

Studenter med rett til støtte som søker før 1. juni og som signerer studielånet sitt elektronisk, er med i trekningen av reisegavekort på 10 000 kroner.

– Søker du tidlig, får du pengene tidligere, så framt alt er i orden med søknaden, sier Herstad.

Fulltidsstudenter i høyere utdanning kan få inntil 97 850 kroner i basisstøtte for neste undervisningsår. Fristen for å søke om støtte for høsten er 15. november.

Fakta:

  • 401 000 studenter, elever og lærlinger har fått støtte fra Lånekassen i undervisningsåret 2013–2014. Om lag 180 000 av disse er studenter i høyere utdanning.
  • Fulltidsstudenter i høyere utdanning kan få 97 850 kroner i basisstøtte for undervisningsåret 2014–2015. Støtten utbetales som lån, men de som bor borte, kan få inntil 40 prosent av beløpet gjort om til utdanningsstipend etter bestått eksamen.