Flytende rente fortsatt lavere enn fastrentene

Sist oppdatert: 02.06.2014
De nye fastrentesatsene i Lånekassen, som gjelder fra 1. juli, vil være på 2,667 prosent for tre år, 3,057 prosent for fem år og 3,735 prosent for ti års bindingstid. Flytende rente fra 1. juli er på rekordlave 2,374 prosent.

Både tre, fem og ti års fastrente synker med 0,1 prosentpoeng. Flytende studielånsrente er på 2,374 prosent ut august.

– Selv om fastrentene holder seg stabilt lave ut august, er de fortsatt høyere enn den flytende renta, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Sju av ti har flytende rente

Kunder som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1.–12. juni. De som søker om fastrente senest 5. juni kan bruke nettsøknaden. De som søker i perioden 6.–12. juni, må søke på papirskjema. Det samme gjelder de som eventuelt ønsker å avbryte en fastrenteavtale. Grunnen er planlagt vedlikehold og utskifting av datasystemer i Lånekassen. Papirskjema må være mottatt hos Lånekassen innen midnatt 12. juni.

428 300 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 169 100 har fast rente.

Månedlig betaling

Snart kommer nye tjenester for de som betaler tilbake på studielånet sitt, blant annet månedlig betaling, avtalegiro og mulighet til å endre forfallsdato. Første månedlige regning kommer i juli, med betalingsfrist i august.