Fastrentene i Lånekassen synker fortsatt

Sist oppdatert: 09.06.2016
Fastrentene i Lånekassen vil fra 1. juli være 1,549 prosent for tre års bindingstid, 1,874 prosent for fem år og 2,511 prosent for ti år. For alle fastrentene er dette en liten nedgang sammenliknet med dagens nivå.

Fastrentene som gjelder fra 1. juli er tidenes laveste fastrenter i Lånekassen. Også den flytende studielånsrenta fra 1. juli er rekordlav, på 1,825 prosent.
– Tre års fastrente fortsetter å være lavere enn den flytende renta, mens femårsrenta fra 1. juli vil være høyere enn den flytende, påpeker Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Sammenliknet med dagens nivå synker tre, fem og ti års fastrente med henholdsvis 0,02 prosentpoeng, 0,029 prosentpoeng og 0,039 prosentpoeng.

Kan binde i perioden 10.–17. juni

– Kunder som ønsker å binde renta fra 1. juli, kan gjøre det i perioden 10.–17. juni. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på lanekassen.no, sier Herstad.

Ikke alle med flytende rente kan binde renta. Kunder som for eksempel har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden, som får støtte til utdanning eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta. De som avslutter utdanningen sin i vår, kan imidlertid søke om fastrente nå. 

482 300 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 147 000 har fast rente.

Markedsstyrt rente

Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finanstilsynet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.