Enklere nedbetaling og rekordlav studielånsrente

Sist oppdatert: 01.07.2014
Den flytende renta i Lånekassen fortsetter å synke. Fra 1. september vil den være på rekordlave 2,276 prosent. Samtidig innfører Lånekassen ordninger som skal gjøre det enklere å betale ned studielånet.

Flytende studielånsrente synker med drøyt 0,1 prosentpoeng fra dagens nivå, som er 2,374 prosent.

– Samtidig som kunder med flytende studielånsrente kan glede seg over rekordlav rente ut oktober, innfører vi nå ordninger som skal gjøre det enklere å betale studielånet sitt, blant annet månedlig betaling, sier Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen.

I tillegg til månedlig betaling, er mulighet til å velge avtalegiro og fleksibel forfallsdato blant endringene i Lånekassen denne sommeren.

Fakta:

  • Sju av ti av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt. 429 700 har flytende rente, mens 169 100 har fast rente.
  • Fastrentene i Lånekassen som gjelder fra 1. juli er på 2,667 prosent for tre år, 3,057 prosent for fem år og 3,735 prosent for ti år.
  • Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet.
  • Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.

Følg renteutviklingen og les mer om fastsettelsen av renta i Lånekassen