Utsatt frist for å søke om fast rente

Sist oppdatert: 12.10.2011
Fristen for å søke om fast rente på studielånet er utsatt til midnatt fredag 14. oktober.

Enkelte kunder har hatt problemer med å søke om fast rente. I tillegg har lanekassen.no vært nede en kort periode onsdag grunn av stor pågang.

– Vi vil være sikre på at alle som ønsker det, får søkt om fast rente. Derfor er fristen utsatt til midnatt fredag 14. oktober, sier fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

Kunder som ikke kan søke elektronisk på Dine sider, kan sende søknaden i posten. Kundene finner oppdatert informasjon på lanekassen.no.

Rekordlav fast rente

Fra 1. oktober har det vært mulig å binde studielånet til en rentesats som er lavere enn den flytende renten. De nye fastrentesatsene gjelder fra 1. november. Fastrentesatsene vil være på 2,673 prosent for tre år, 2,869 prosent for fem år og 3,357 prosent for ti års bindingstid. Dette er tidenes laveste fastrentesatser i Lånekassen. Den flytende renten på studielånet vil være på 3,260 prosent ut året.

– For første gang i historien kan man binde studielånet til renter på under tre prosent for tre år og fem år. Samtidig er tiårsrenten på nivå med den flytende renten, sier Sørensen.

Søk på Dine sider

Man kan søke om fast rente eller avslutte tidligere fastrenteavtaler på Dine sider på lanekassen.no. Kundene logger inn med MinID, den innloggingen mange kjenner fra levering av selvangivelsen, adresseendring til folkeregisteret og bytte av fastlege.

Historisk oversikt over rentesatsene