Siste frist for å søke om stipend og lån var 15. november

Sist oppdatert: 07.11.2011
De som skal søke om stipend og lån fra Lånekassen for høsten 2011, måtte søke innen 15. november. Dette gjelder både elever i videregående og studenter i all annen utdanning.

Elever med rett til videregående opplæring kan få utstyrsstipend, men de må selv søke for å få pengene. Beløpet ligger mellom 890 kroner og 2 860 kroner for hele skoleåret, avhengig av utdanningsprogram.

Gikk glipp av gratis penger

I fjor gikk cirka 13 000 av 174 800 elever glipp av utstyrsstipendet. Hvorfor så mange enten ikke søker eller henter ut pengene, har ikke Lånekassen noe svar på.

– Noen syns nok kanskje beløpet er lite, og tar seg derfor ikke bryet med å søke. Det er utvilsomt god timebetaling å fylle ut en søknad til Lånekassen, sier fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

Lånekassen sjekker automatisk om de som søker om utstyrsstipend, også har rett til andre stipender.

Alle må søke med MinID

For å kunne logge inn på søknaden på Lånekassens nettsider trenger man MinID.

– Elever og studenter som trenger nytt passord til MinID, bør bestille nye PIN-koder fra skatteetaten nå, slik at de rekker søknadsfristen, sier Sørensen.
15. november er også fristen for å melde fra om endringer, som for eksempel at man har flyttet på hybel i løpet av høsten.

Studenter i høyere utdanning kan få 90 800 kroner i stipend og lån for dette undervisningsåret. Borteboere får 36 320 kroner av beløpet gjort om til stipend etter bestått eksamen.

Egne frister for lærlinger

Det er egne frister for lærlinger. Søknader fra lærlinger for skoleåret 2011–2012 må være kommet inn til Lånekassen innen 30. juni 2012, eller innen lærekontrakten avsluttes, dersom lærekontrakten avsluttes før 30. juni 2012.