Norske studenter i Japan

Sist oppdatert: 22.03.2011
UD oppdaterte mandag sine reiseråd til nordmenn i Japan. Dette kan bety at norske elever og studenter som fortsatt er i Japan, vil måtte forlate området. Hva skjer da med studielånet?

163 norske elever og studenter studerer i Japan med støtte fra Lånekassen. Noen av disse kan ha blitt direkte berørt av jordskjelvet og tsunamien ved at lærestedet er rammet, andre velger å reise hjem etter rådene fra Utenriksdepartementet (UD) mandag:

Rådet knyttes til den uavklarte situasjonen ved kjernekraftverkene og muligheten til ytterligere forverring. Nordmenn som oppholder seg mindre enn 80 kilometer unna Fukushima-kraftverket oppfordres til å forlate området. Nordmenn som oppholder seg i Tohoku-, Chubu- og Kanto-regionene bør overveie å forlate området. Dette inkluderer nordmenn i Tokyo, som er en del av Kanto-regionen.

Studenter som velger å reise hjem til Norge har naturlig nok spørsmål om hva som skjer med studielånet hvis de blir forsinket i utdanningen eller om de får omgjort fra lån til stipend. Lånekassen er i beredskap for å ta seg av henvendelser fra norske elever og studenter i Japan. Send en e-post via Dine sider eller ring kundesenteret (+47 22 70 03 00).