Fortsatt lav fastrente på studielånet

Sist oppdatert: 01.12.2011
Fra 1. desember er det igjen mulig å binde renten på studielånet til rentesatser under tre prosent. Rentesatsene for både tre og fem års bindingstid er fortsatt lavere enn den flytende renten.

Fastrentesatsene vil fra 1. januar være på 2,673 prosent for tre år, 2,967 prosent for fem år og 3,455 prosent for ti års bindingstid. Den flytende renten på studielånet fra nyttår er på 3,065 prosent. Satsen for tre års fastrente er den samme som ved forrige fastrentetilbud, mens fem og ti års fastrente går opp med knappe 0,1 prosentpoeng.

Studenter kan ikke binde

105 000 kunder slo til på Lånekassens rekordlave fastrentetilbud i oktober. Mellom 1. og 12. desember har 330 000 tilbakebetalere mulighet til å binde renten. I samme periode kan man også avslutte tidligere inngåtte fastrenteavtaler.
– Studenter som  får støtte fra Lånekassen, kan ikke søke om fastrente, påpeker fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

Søk om fastrente med MinID

Lånekassekunder kan søke om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. Man logger inn med MinID.  
– Kunder som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest. MinID er innloggingen mange kjenner fra levering av selvangivelsen og adresseendring til folkeregisteret, opplyser Sørensen.  
Fastrenten som gjelder fra 1. mars, blir offentliggjort i begynnelsen av februar. Neste mulighet for å binde renten eller avslutte en fastrenteavtale er 1.–12. februar.

Les mer om rentesatser og fastsettelsen av renten i Lånekassen