Fastrenten på studielån synker igjen

Sist oppdatert: 29.06.2015
Fra 1. april kan du binde renten på studielånet på 3,7 prosent for tre år, 4,2 prosent for fem år eller 4,8 prosent for ti år.

Dagens satser er 4,0 prosent for tre år, 4,5 prosent for fem år og 5,0 prosent for ti års bindingstid.

– Fastrenten på studielån er altså på vei ned igjen og rundt 350 000 tidligere studenter har nå mulighet til å binde renten på dette nivået, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum.

Frist for å binde 10. april

Fristen for å binde renten fra 1. april er 10. april. Det er mulig å søke om fast rente på Dine sider. De som ikke aktivt velger fast rente innen fristen, beholder flytende rente. Den flytende renten er i dag 2,5 prosent, og blir 2,8 prosent fra 1. april.

72 500 av Lånekassens kunder har fast rente, mens 461 000 har flytende rente.

Nytt rentesystem fra 1. juli

Fra 1. juli endres rentefastsettelsen i Lånekassen. Fra da av vil både fast rente og flytende rente bli fastsatt seks ganger i året, mot fire ganger med dagens ordning. Dermed får kundene mulighet til å binde renten seks ganger i året.

– Når renten endres oftere, kommer renteendringene i Lånekassen mer i takt med renteendringene ellers i markedet. Endringen gjøres for at de tre statsbankene, Lånekassen, Husbanken og Statens pensjonskasse, skal få et likt system for rentefastsettelse, sier Mjærum.